Helsingin kaupunginmuseon näyttelyt

Helsingin kaupunginmuseossa on monenlaista nähtävää. Museossa on paitsi pysyviä näyttelyitä, myös säännöllisin väliajoin vaihtuvia näyttelyitä, joista jokainen museovieras löytää varmasti mielenkiintoista katseltavaa. Menneinä vuosina museossa onkin nähty muutamia erityisen suosittuja vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat saaneet osakseen paljon huomiota myös valtakunnallisessa mediassa.

Seuraavaksi esitellään muutamia esimerkkejä näyttelyistä, joita Helsingin kaupunginmuseo vierailijoille tarjoaa. Kaikki näyttelyt ovat tässä museossa täysin maksuttomia.

Näyttely: Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa

Helsingin kaupunginmuseossa avattiin maaliskuussa 2018 upouusi vaihtuva näyttely, jonka keskeisenä aiheena on Helsingin klubikulttuuri viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Tähän suurta mielenkiintoa herättäneeseen näyttelyyn on ottanut osaa moni ammattilainen aina tiskijukista graafisiin suunnittelijoihin, minkä ansiosta lopputulos on varsin vaikuttava. Helsingin kaupunginmuseo järjestää tämän näyttelyn ohessa myös monenlaisia kiinnostavia työpajoja, sekä tietenkin teemaan sopivasti myös railakkaita juhlia.

Näyttely: Helsingin valitut palat

Yksi Helsingin kaupunginmuseon rakastetuimmista ja eniten keskustelua herättävistä näyttelyistä on tietenkin Helsingin valittuja paloja esittelevä näyttely, joka nostaa esille monenlaisia muistoja Helsingin historiaan liittyen. Tässä näyttelyssä museon vieraat voivat piipahtaa muun muassa tyypillisessä 50-lukulaisessa helsinkiläiskodissa, tai tarkastella yksityiskohtaisesti lähes 100-vuotiasta pienoismallia 1800-luvun Helsingistä. Tämä näyttely saa museossa vierailevat kävijät herkästi hihkumaan riemusta, kun vastaan tulee jotain tuttua omasta menneisydestä. Tämä näyttely koottiin Helsingin kaupunginmuseon uudelleen avaamisen kunniaksi, ja sen rakentamiseen ovat osallistuneet lukemattomat helsinkiläiset.

Näyttely: Lasten kaupunki

Helsingin kaupunginmuseo toivottaa myös lapset ja lapsenmieliset tervetulleeksi museoon. Lapsia kiinnostaa varmasti eniten museon tarjoama näyttely nimeltä Lasten kaupunki, jossa lapsille tarjotaan mahdollisuus oppia asioita Helsingin historiasta leikkien kautta. Museon alakerrasta löytyvä lasten kaupunki tarjoaa vieraille muun muassa tilaisuuden hypätä hevosrattaisiin tai leikkilaivaan. Monelle museovieraalle koko Kaupunginmuseossa vierailusta jää usein päällimmäisenä mieleen visiitti Mummolaan, joka on hauska ja tunteita nostattava kokemus. Mummola on Helsingin kaupunginmuseosta löytyvä aidon tuntuinen 70-luvun mummola. Siellä voi tarkastella kyseiselle ajanjaksolle tyypillisiä esineitä ja istahtaa sohvalle katsomaan vanhasta kuvaputkitelevisiosta 70-luvulta tuttuja ohjelmia. Mikäli Helsingin kaupunginmuseon vierailun ajoittaa viikonloppuun, saattaa Mummolassa odottaa museon pestaama mummo tai vaari, jonka kanssa voi ryhtyä juttusille.