Malva-taidemuseo on Lahden ylpeys

Malva-taidemuseo on Lahden ylpeys

Vuonna 2022 avattu Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva sijaitsee entisen Mallasjuoman tehtaan tiloissa. Se on ainutlaatuinen yhdistelmä kahdesta aiemmin itsenäisesti toimineesta museosta: Lahden julistemuseosta ja Lahden taidemuseosta. Kerromme tässä kirjoituksessa mitä voit odottaa, kun vierailet Malvassa.

Malva sopii kaikille

Taide kuuluu kaikille ja Malva on pyrkinyt tekemään siitä helpommin lähestyttävää. Museo on sopiva paikka aivan koko perheelle ja se on hyvä vierailukohde myös työporukoille ja kouluryhmille. Teokset herättävät keskustelua ja vetoavat kaikenikäisiin. Museokauppa ja ravintolapalvelut kruunaavat kokemuksen.

Malvan nykytaiteen teokset käsittelevät monenlaisia aiheita ja esimerkiksi digitaalisen aikamme ilmiöt esiintyvät niissä usein. Kryptovaluuttaan liittyenkin lienee jossakin olemassa kuvataidetta. Mikäli olet kiinnostuneempi kryptoon liittyvistä käytännön asioista, on ethereumkurssi.fi oikea osoite hankkia lisää tietoa.

Museon vaihtuvat näyttelyt

Malva tarjoaa kävijöilleen runsaasti mahdollisuuksia tutustua erityyppisiin taideteoksiin aina hätkähdyttävästä nykytaiteesta klassiseen julistetaiteeseen. Museo järjestää myös erikoistapahtumia, kuten esittävää taidetta, työpajoja ja seminaareja. Kaiken tämän ansiosta kävijöiden on helppo pysyä ajan tasalla visuaalisen taiteen nykytrendeistä.

Näyttelyt vaihtuvat muutaman kuukauden välein, joten uusista mielenkiintoisista teoksista pääsee nauttimaan useamman kerran vuodessa. Museon valikoimiin on päässyt sekä ulkomaalaisten mestareiden tekeleitä että kotimaista, peräti lahtelaista alkuperää olevia taideteoksia.

Makuelämyksiä Malskin ravintoloissa

Malski-keskuksessa, jossa Malvakin sijaitsee, on myös useita ruokailumahdollisuuksia. Samoissa tiloissa palvelee bistro, jossa tarjoillaan herkullisia lounaita ja päivällisiä. Kahvipaahtimo Kahiwa on paikka, jossa voi nauttia herkullisen kupin kahvia tai lasin viiniä, pienpanimo ja pubi Ant Brew:ssa puolestaan voit ihailla sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä että kiinteitä taideteoksia. Nälkäisenä tai janoisena Malvassa ei siis tarvitse vierailla ja vaihtoehtoja löytyy taatusti jokaiseen makuun.

Museokauppa on ihania tuotteita pullollaan

Museon myymälässä on tarjolla monenlaisia mielenkiintoisia tuotteita. Joukossa on sekä museon omia kirjajulkaisuja ja nimikkotuotteita, että myös yhteistyökumppaneiden ja paikallisten taitajien luomia erikoisuuksia. Malvan museokaupasta löydät täydellisiä matkamuistoja, kiinnostavaa lukemista, persoonallisia kodin tavaroita tai lahjoja ystäville ja perheelle.

Taide kiinnostaa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva sai monet lahtelaiset kiinnostumaan taiteesta uudella tavalla. Siitä onkin nopeasti tullut kaupungin vetonaula, jota tullaan katsomaan kauempaakin. Kahden museon yhdistäminen Malskin perinteikkäisiin ja hulppeisiin tiloihin oli selvästi hyvä ratkaisu. Jos et siis ole vielä vieraillut Malvassa, suosittelemme korjaamaan asian pikimmiten!